Araştırmacılar, testin kan plazmasındaki proteinleri analiz ederek kanser örneklerini normalden ayırt edebildiğini, hatta farklı kanser türlerini yüksek doğrulukla teşhis edebildiğini belirtiyor. Ayrıca, yapılan araştırma cinsiyete özgü kanser proteinlerine dair kanıtlar bulunmasıyla, erkekler ve kadınlar için farklı testlerin geliştirilebileceği öne sürülüyor.

Testin 440 kanser tanısı almış kişiden ve 44 sağlıklı kan bağışçısından elde edilen kan plazma örnekleri üzerinde yapılan denemelerde, erkekler arasındaki kanserlerin yüzde 93'ünü, kadınlar arasındaki kanserlerin ise yüzde 84'ünü yüzde 99 doğruluk oranıyla tespit ettiği görüldü.

Araştırmacılar, testin mevcut teknolojilere göre daha etkili bir kanser teşhisi sağladığını belirterek, bu gelişmenin tarama kılavuzlarını yeniden şekillendirebileceğini ve plazma testinin rutin kontrollerin standart bir parçası haline getirilmesi gerektiğini öne sürdü.

Ginkgo Biloba Çayı Nedir? Faydaları nelerdir? Ginkgo Biloba Çayı Nedir? Faydaları nelerdir?

Bu önemli gelişme, kanser teşhisinde daha hızlı ve güvenilir bir yöntemin kapılarını aralayarak, erken tedavi imkanlarını artırabilir ve hastalığın yayılma riskini azaltabilir.