Dünya

Brezilya'da salgın hastalık baş gösterdi!

Brezilya'da yaşanan sel felaketinin ardından, 54 kişide su kaynaklı Leptospiroz bakterisi tespit edildiği açıklandı. Rio Grande do Sul Eyaleti Sağlık Departmanı, bu durumun sonucunda 4 kişinin bakteri nedeniyle hayatını kaybettiğini ve 800 şüpheli vakayı da incelenmekte olduğunu duyurdu.

Abone Ol

Rio Grande do Sul Eyaleti Sağlık Departmanı'nın açıklamasına göre, Leptospiroz bakterisinin su kaynaklı olduğu ve özellikle sıçanların idrarının suya karışmasıyla yayıldığı belirtildi. Yapılan testler sonucunda, 23 Mayıs itibarıyla 54 kişide Leptospiroz bakterisi tespit edildiği, 800 şüpheli vakanın incelendiği ve maalesef 4 kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Rio Grande do Sul Eyaleti Sağlık Departmanı’ndan bakteri hakkında yapılan açıklamada,

“Leptospiroz, enfekte hayvanların (çoğunlukla sıçanlar) idrarına doğrudan veya dolaylı olarak maruz kalma yoluyla bulaşan akut ateşli bir enfeksiyon hastalığıdır. Bulaşma, hasarlı deriden, hatta kontamine suya uzun süre daldırılmışsa sağlam deriden ve mukoza zarlarından da gerçekleşebilir. Belirtilerin ortaya çıkma süresi 1 ila 30 gün arasında değişebilir. Leptospirozun ana belirtileri şunlardır: ateş, baş ağrısı, halsizlik, vücut ağrıları (özellikle baldırda) ve titreme” denildi.