Gelecek Partili Özdağ’dan Yapıcıoğlu’na: Başkent Washington, Moskova ya da Pekin mi olsun istiyor? Gelecek Partili Özdağ’dan Yapıcıoğlu’na: Başkent Washington, Moskova ya da Pekin mi olsun istiyor?

Boğaziçi Üniversitesi’ne 2021 yılında bir rektör atamasıyla başlayan olaylarda protestoculara desteğiyle tanınan Prof. Dr. Tuna Tuğcu’nun intihal skandalı patlak verdi.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, üniversite yönetimi tarafından hakkında görevden uzaklaştırma kararı verilen Tuğcu’nun, 1978 yılında İngiliz bilim adamı V. H. Mac Donald’ın makalesinden intihal yaptığı artaya çıkarken akademik ünvanını ise söz konusu doktora tezinden elde ettiği belirtildi.

İşte Tuğcu’nun makalesinde intihal yaptığı o bölümler…

“Bakalım neyle açıklayacak…”

Üniversitede Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Tuna Tuğcu’ya, Florida Üniversitesi’nde Bilgisayar Bölümü Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Tamer Kahveci de tepki gösterdi.

Kahveci, sosyal medya hesabın haberi alıntılayarak yaptığı paylaşımda “Prof Tuna Tuğcu, bakalım PhD tezindeki kopyayı neyle açıklayacak? Bence FETÖ'ye karşı olduğunu veya siyasal islamcıların saldırdığını filan saçmalayacak.” dedi.

İki kez ‘görevden uzaklaştırma’ aldı

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, Tuğcu’yu daha önce iki kez ‘kamu görevinden uzaklaştırılma’ talebiyle Yükseköğretim Kurulu’na sevk etmişti.

Akademisyenleri tehdit etti

Tuğcu’nun, 2023 Genel Seçimleri’nden önce yeni atanan akademisyenleri tehdit ettiği de ortaya çıktı.Tuğcu, “Kendinizi 2 ay içinde boğazın soğuk sularında bulursunuz” diyerek yeni atanan akademisyenleri hedef gösterdi.

Çalıntı makale ile hak ve hukuktan bahsetmiş

İntihalle bir makale ile akademik unvan elde eden Tuğcu’nun “Hak bilmiyorsunuz, biraz hukuk öğrenin” sözleri ise dikkat çekti.

Editör: Ömer Göyce