Sağlık

Böbrek kanserine 10 dakikada tedavi

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, girişimsel radyoloji ünitesi sayesinde kanser tedavisinde cerrahi müdahaleye gerek kalmadan devrim niteliğinde bir başarıya imza attı. Böbreğinde tümör tespit edilen 75 yaşındaki Safiye Çelik, ameliyatsız bir yöntemle sadece 10 dakikada sağlığına kavuştu. Tedavi sonrası ağrısız bir şekilde taburcu edilen Çelik, kısa sürede günlük yaşamına döndü.

Abone Ol

Dr. Öğr. Üyesi İsmail Taşkent, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı'nda görev yapıyor ve girişimsel radyoloji yöntemleri ile pek çok hastalığı cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi ediyor. Dr. Taşkent, girişimsel radyolojinin minimal invaziv bir yöntem olduğunu, ileri görüntüleme cihazları kullanılarak hastanın vücuduna kesiler yapılmadan, ince bir iğne veya kateter yardımıyla doğrudan hastalıklı bölgeye müdahale edildiğini belirtiyor. Bu sayede hastalar, daha az ağrı ve kısa bir iyileşme süreciyle tedavi edilebiliyor.

Erken evre tümörlerde ablasyon tedavisi

Dr. Taşkent, özellikle erken evre böbrek tümörlerinde kullanılan ablasyon tedavilerinin, büyük ameliyatlara gerek bırakmadan etkili sonuçlar verdiğini vurguluyor. Mikrodalga veya radyofrekans ablasyonu yöntemleri ile tümörler 10 dakikada yok ediliyor. Ablasyon tedavisi, sadece tümörü hedef alarak böbrek fonksiyonlarını koruyor ve hastanın hızlı bir şekilde normal yaşamına dönmesini sağlıyor.

İleri teknoloji ile tedavi imkanı

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan yeni anjiyografi ünitesi, damar tıkanıklıkları, anevrizmalar ve kanser gibi pek çok hastalığın tanı ve tedavisinde büyük avantajlar sunuyor. Girişimsel radyoloji, tümörün beslenmesini sağlayan damarları kapatarak kanserli hücrelerin büyümesini durduruyor ve kemoterapi tedavilerini daha etkili hale getiriyor. Ayrıca, karaciğer ve safra yolu hastalıklarının tedavisi de minimal invaziv yöntemlerle hızlı ve etkin bir şekilde yapılabiliyor.

Hasta memnuniyeti ve hızlıiyileşme

Tedavi sonrası memnuniyetini dile getiren Safiye Çelik, "Ameliyatsız bir tedavi olması benim için büyük bir avantajdı. Doktorumuz ve ekibine çok teşekkür ederim. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum, herkese bu yöntemi tavsiye ederim" dedi. Eşi Kemal Çelik ise tedavi sürecinin kolay geçtiğini belirterek, "Ameliyatsız tümörü yaktılar ve kısa sürede eşim sağlığına kavuştu. Bu tedavi yöntemi kesinlikle tavsiye edilir" şeklinde konuştu.

Girişimsel radyoloji, özellikle kanser tedavisinde cerrahi müdahaleye gerek kalmadan güvenli ve hızlı bir çözüm sunuyor. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanan bu yöntem, hasta memnuniyetini artırırken, tedavi sürecini de önemli ölçüde kısaltıyor.