Martin Griffiths: “kıyamet” benzeri sonuçları olacak

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, İsrail`in Gazze Şeridi`ndeki askeri harekatının Lübnan`a sıçraması durumunda ```kıyamet`` benzeri sonuçlarının olacağını söyledi.

Bm insani işlerden sorumlu genel sekreter yardımcısı ve acil yardım koordinatörü martin griffiths, cenevre`de yaptığı bir açıklamada, hizbullah ile israil arasında artan gerilimler üzerinden dünyaya önemli uyarılarda bulundu.

Daha fazla trajedinin ve ölümlerin yaşanacağını kaydedip, bu savaşın kıyamete benzer sonuçları olacağına işaret eden Griffiths, Lübnan`ın dahil olacağı bir savaşın Suriye ve diğer ülkeleri de içine çekeceğini vurguladı.

Griffiths, ```Bu çok endişe verici. Elbette Gazze`ye de etkisi olacak; elbette Batı şeria`yı da etkileyecektir. İsrail`in, Gazze şeridi`nde sekizinci ayına giren en kanlı askeri harekatı bize yeni trajedi ve zulüm seviyeleri öğretti. Fakat hepimiz bunun yalnızca başlangıç olabileceğinden endişeleniyoruz`` diye konuştu.

Borell : “AB de etkilenecek”

Avrupa birliği dış politika sorumlusu josep borell de, israil ile lübnan arasında olası bir çatışmaya ilişkin endişelerini paylaşarak, sınırdaki gerilimin `derhal azaltılması` çağrısında bulundu.

Borell, dün lübnan dışişleri bakanı bu habib ile yaptığı toplantıda bu konuyu ele aldığını vurguladı.

İran'da cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tur İran'da cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tur

Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan paylaşımda ikilinin, Mavi Hat`ta gerilimin derhal düşürülmesinin nasıl sağlanacağını ve herkes tarafından kabul edilebilir bir siyasi çözüme yönelik çabaların nasıl güçlendirileceğini ele aldıkları belirtildi.

Açıklamanın sonunda, ```Lübnan, İsrail ve bölge yeni bir savaşı kaldıramaz. Avrupa Birliği de etkilenecek`` denildi.

Editör: Haber Merkezi