Fas'ın BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Omar Zniber'in başkanlığında gerçekleşecek oturumda birçok önemli konu ele alınacak ve raporlar yayımlanacak.

60'TAN FAZLA RAPOR YAYIMLANACAK

İHK'nin 56. Oturumu kapsamında 60'tan fazla rapor yayımlanacak ve 28 interaktif diyalog oturumu düzenlenecek. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Ukrayna, Myanmar, Venezuela ve Kolombiya'daki insan hakları durumuna ilişkin raporlarını sunacak. Ayrıca İran, Afganistan, Sudan ve diğer ülkelerdeki insan hakları durumları da tartışılacak.

Zelenskiy açıkladı: Ateşkes planı hazırlıyoruz Zelenskiy açıkladı: Ateşkes planı hazırlıyoruz

BM'de engelli hakları Türk yapımı "Buğday Tanesi" filmi üzerinden tartışıldı BM'de engelli hakları Türk yapımı "Buğday Tanesi" filmi üzerinden tartışıldı

BİRÇOK KONU ELE ALINACAK

Oturumda, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet, spor yoluyla insan haklarının desteklenmesi ve iklim değişikliğinin insan hakları üzerindeki olumsuz etkileri gibi konular ele alınacak. 19 Haziran'da ise Doğu Kudüs dahil işgal altındaki Filistin toprakları ve İsrail'e ilişkin Bağımsız Uluslararası Araştırma Komisyonu ile interaktif diyalog gerçekleştirilecek.

AV. SERKAN BAYRAM'DA KONUŞMACILAR ARASINDA

İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, 26 Haziran 2024 tarihinde BM İnsan Hakları Konseyi'nin 56. Oturumu kapsamında önemli bir konuşma yapacak. Bayram'ın konuşması saat 14.00'te BM Milletler Sarayı Cenevre'de gerçekleşecek.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 56. Oturumu, dünya genelinde insan hakları ihlallerine dikkat çekmek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla kritik bir platform olmayı sürdürecek.

Editör: Elif Erbay