Dünya

Blinken: “Müzakereler, Gazze'de ateşkes için belki son şans”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü. Görüşmede “Müzakereler, Gazze'de ateşkes için belki de son şans'' dedi.

Abone Ol

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ateşkes ve esir anlaşmasının kabul edilmesi için bölgeye gitti. Blinken, Tel Aviv'de İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü. Blinken İsrail-Filistin arasında yaşananların arasında 9. kez İsrail'e gitmiş oldu. Blinken yaptığı ziyarette ateşkes sürecine dair konuştu.

“Bu belirleyici bir an. Esirlerin evlerine dönmesi, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması ve herkesin kalıcı barış ve güvenliğe giden daha iyi bir yola girmesi için muhtemelen en iyi, belki de son fırsat.”

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ise, Blinken ile görüşmesinde esir anlaşması ile ilgili konuşarak suçu ve yaşananların sorumluluğunu Hamas’a yükledi.

“İnsanlar bunun Hamas'ın ilerlemeyi reddetmesiyle başladığını anlamal. Esirlerimizi uzun zaman önce dönmeleri gerektiği gibi evlerine geri getirmekten daha büyük bir insani amaç ve dava olamaz.”

Yürütülen müzakereler için umutlu olduklarını belirten Herzog, çabaları için ABD, Mısır ve Katar'a teşekkür etti.