En büyük kripto birimi Bitcoin’in fiyatı, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin sürmesiyle 71 bin doların üzerine çıktı ve rekor kırdı.

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemeleri başladı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemeleri başladı

Coinmarketcap isimli analiz şirketi tarafından yayımlanan verilere göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 0,7 yükselerek 2 trilyon 650 milyar doların üzerine çıktı.

Bitcoin, spot Bitcoin ETF'lerine yatırım artışına devam etmesiyle beraber son 24 saatte yüzde 2,3'ten fazla değer kazanmış oldu.

Bitcoin-3

Büyük merkez bankalarının bu sene faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici para politikasına yöneleceğine ilişkin beklentiler de Bitcoin'de yaşanan artışı destekler nitelikte oluyor.

2021’in Kasım ayında 69 bin dolar seviyesini test eden Bitcoin, bugün Türkiye saati 10.30’da 71 bin 50 dolardan işlem gördü ve tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin önceki sene yaklaşık yüzde 157 değer elde etmişti.

Analistler, nisan ayında yapılacak ve yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma (halving) süreci sebebi ile kripto paranın fiyatında yukarı yönlü ivmenin devam edeceğini öngörüyor.

Piyasa değeri olarak 2. sırada bulunan Ethereum da son 24 saatte yüzde 0,9 değer kazandı ve 3 bin 986 dolar seviyesine çıktı. Ethereum da 2021 yılında 4 bin doların üzerine çıkarak rekor tazelemişti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusuna 11 Ocak 2024 tarihinde onay vermişti.