Binance’in duyurusuna göre yeni listeleme ile birlikte TON/BTC, TON/USDT, TON/FDUSD ve TON/TRY spot işlem çiftleri kullanıcıların hizmetine sunulacak. 

Kullanıcılar, listelemeden önce Binance’e TON yatırabilecekler ve çekim işlemleri ise Cuma günü saat 10:00 UTC'de açılacak. Ayrıca Binance, TON listeleme ücreti olarak 0 BNB olacağını belirtti.

Benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları (19 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları) Benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları (19 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları)

TON’a bir başlangıç etiketi uygulanacak, bu da kullanıcıların Ton coin ticareti yapabilmek için Binance spot platformunda her 90 günde bir sınavları geçmesi gerektiği anlamına geliyor. Binance, bu uygulamanın kullanıcıların Ton coin gibi volatilite riski yüksek token'larla işlem yapmadan önce gerekli riskleri anlamalarını sağlamak için yapıldığını vurguladı.

TON Blok Zincirinde Hızlı Büyüme

Ton coin’in bu listelemesi, TON blok zincirinin Telegram ile olan yakın işbirliği sayesinde yaşadığı hızlı büyümenin bir yansıması. Telegram'ın 950 milyon kullanıcısından faydalanarak, TON blok zinciri üzerinde aylık 5,8 milyon aktif cüzdan sahibi bulunuyor. Ayrıca, bu yıl Telegram mini oyunlarının popülerleşmesi, TON blok zincirindeki kullanıcı aktivitesini daha da artırdı. The Block'un verilerine göre, TON'un günlük aktif adreslerinin yedi günlük hareketli ortalaması 7 Ağustos itibarıyla 444.000'in üzerine çıktı.

Ton coin, bu büyüme ile 2024 yılı itibarıyla piyasa değeri bakımından ilk on kripto para birimi arasına girdi ve şu anki piyasa değeri 15,8 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, yılın başından bu yana Ton coin’in değerinin iki katından fazla arttığını gösteriyor.

TON COIN NEDİR?

Toncoin (TON), Telegram Open Network (TON) adlı blok zinciri platformunun yerel kripto para birimidir. TON, başlangıçta Telegram tarafından geliştirilen bir projeydi, ancak daha sonra Telegram'ın projeden çekilmesiyle bağımsız bir topluluk tarafından yönetilmeye başlandı. Toncoin, hızlı işlem süreleri, düşük maliyetler ve yüksek verimlilik sunan bir blok zincir teknolojisine dayanır. TON ağı, merkeziyetsiz finans (DeFi), NFT'ler ve diğer blok zinciri tabanlı uygulamalar için güçlü bir altyapı sunarak, kripto dünyasında giderek daha fazla dikkat çekmektedir.

Editör: Elif Erbay