ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilmişti. Yarıştan çekilmesinin ardından ilk kez Kamala Harris ile beraber seçmene seslendiler. Seçmene seslenen ikili sağlık alanında yaptıklarını anlatarak oy istedi. İkili birlik mesajı veren ilk görüntüsü de vermiş oldu.

ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Biden’ın başkanlık seçimlerinde çekilmesinden sonra ilk kez böyle görüntülendi. İkiliyi Maryland eyaletindeki Beyaz Saray etkinliğinde aynı kürsüyü paylaştı. Kürsüden seçmenlere hükümetin ilaç fiyatlarının düşürmek için ilgili firmalarla yaptığı anlaşmayı duyurdular.

İkili ‘’Teşekkürler Joe’’ sloganları eşliğinde salona giriş yaptıktan sonra konuşma sırasında da sık sık alkış aldılar. Bıden’ın ekonomi ve sağlık politikalarını övücü sözleriyle dikkat çeken bir konuşma yapan Harris seçimlere işaret etti.

Sırada cep telefonları ve bilgisayarlar mı var?  Siber güvenlik uzmanı Adem Taşkaya Samimi Haber’e değerlendirdi Sırada cep telefonları ve bilgisayarlar mı var? Siber güvenlik uzmanı Adem Taşkaya Samimi Haber’e değerlendirdi

Bıden’ın olağanüstü bir başkan olduğunu ve ona karşı büyük bir sevginin olduğunu ifade eden Harris ‘’ve bence bunun pek çok nedeni var. Ulusumuzda çok az lider, uygun fiyatlı sağlık hizmetlerine erişimi genişletmek de dahil olmak üzere pek çok konuda Joe Bıden’dan daha fazlasını yapmıştır. Ulusumuzdaki her yaşlının güvenlik, istikrar ve saygınlık içinde yaşayabilmesi gerektiğine yürekten inanıyoruz. Dolayısıyla ABD’de hiçbir yaşlı ilaçlarını almak ya da kirasını ödemek arasında seçim yapmak zorunda kalmamalıdır.’’ diyerek sözlerine devam etti.

Kürsüde Bıden ise Harris’ın seçimi kazanması halinde çok iyi bir başkan olacağını ifade ederek güvenini gösterdi.  Başkan yardımcılığı döneminde de Harris’in başarılı olduğunu belirten Bıden başarılı bir ortağa sahip olduğuna söyledi.

Bıden, ABD’de çok kullanılan 10 ilacın fiyatlarında indirim yapılması için şirketlerle görüştüklerini ve anlaşmaya varıldığını seçmenlere duyurdu. Konuyla ilgili Bıden, ‘’ Bunun sadece sağlık hizmetleriyle ilgili olmadığını biliyoruz. Bu sizin onurunuzla, bu gönül rahatlığıyla ilgili. Güvenlikle ilgili. Ailenize bakmakla ilgili. İnsanlara biraz nefes aldırmakla ilgili. Hepsi bu. Bakın, ben sağlık hizmetlerinin ABD’de bir ayrıcalık değil, bir hak olması gerektiğine inanıyorum. Çok mücadele ettim, geri adım atmayacağız’’ dedi.

Bıden sözlerini Harris’in başkan seçilmesi halinde kendisinin politikalarını sürdüreceğini belirtti. Böylelikle ikili ilk kez yaptıkları faaliyetleri anlatarak birlikte seçmene seslenmiş oldu.

Editör: Uğur Kaçar