Dünya

Biden orduya talimat vermişti! Çin'den ABD'ye yanıt...

ABD Başkanı Joe Biden'ın orduya Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanması yönünde gizli talimat verdiği iddialarına Pekin'den yanıt geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, dünyada nükleer bazında en büyük risk kaynağının ABD olduğunu vurguladı.

Abone Ol

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, günlük basın toplantısında New York Times'ın ABD Başkanı Joe Biden'ın orduya Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanması yönünde gizli talimat verdiği yönündeki iddiasını değerlendirdi.

Ning, çıkan haberler hakkında Pekin yönetiminin endişe duyduğunu belirterek Çin’e yönelik“nükleer tehdit” ithamının, ABD’nin “kendi nükleer silahsızlanma yükümlülüklerinden kaçmak için bir bahane” olduğunu söyledi.

"En büyük tehdit ABD"

ABD’nin  “nükleer tehdit konusunda dünyanın en büyük strateji risk yaratıcısı” olduğunu belirten Ning, “Çin’in sahip olduğu nükleer cephaneliği, ABD’ninki kadar büyük değil. Ayrıca Çin, nükleer silahı kullanan ilk taraf olmama politikasına, nükleer meşru müdafaa stratejisine sıkı sıkıya bağlı kalıyor ve nükleer kapasitesini sadece ülkenin güvenliğini sağlamak için gerekli minimum seviyede tutuyor” dedi.