İsviçre Federal Konseyi'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Beypazarı marka maden suyunda aşırı yüksek bor içeriğinin tespit edildiği belirtildi. Bu durumun fetal gelişim ve doğurganlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceği endişesiyle ürünün tüketilmemesi yönünde bir tavsiyede bulunuldu.

Beypazarı Soda yetkilisi ise İsviçre'nin kararına şaşkınlıkla yaklaştı. İsviçre'nin belirlediği oranın diğer ülkelerin standartlarına göre oldukça düşük olduğunu ve birçok ülkede bor minerali takviye gıdalarının kullanıldığını belirtti. Ayrıca, Karakoca firmasının ürünlerinin Avrupa Birliği ülkelerine ve diğer pek çok ülkeye de ihraç edildiğini ve İsviçre'ye uzun yıllardır ürün gönderildiğini ifade etti.

Ancak, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi'nin açıklamasına göre, bor elementinin fetal gelişim ve doğurganlık üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle bu kararın alındığı belirtiliyor. Uzmanlar, borun uzun vadeli sağlık riskleri taşıdığını ve bu nedenle bu tür ürünlerin tüketiminden kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

Korhan Berzeg nasıl öldü? Korhan Berzeg nasıl öldü?

İsviçre'nin aldığı bu kararın ardından, Beypazarı Soda firmasıyla ilgili daha fazla inceleme ve değerlendirme yapılması bekleniyor. Bu süreçte, tüketicilerin sağlık ve güvenliklerini korumak adına dikkatli olmaları önem taşıyor.