A Milli Takım'ın EURO 2024'te Hollanda'yla oynayacağı çeyrek final maçı için Türk taraftarlar Berlin'e akın etti.

Ay-Yıldızlılar'ın kamp yaptığı otelin önünde toplanan taraftarlar takım otobüsünü bozkurt işaretleriyle karşıladı.

TSİ 22.00'da başlayacak Hollanda - Türkiye maçı Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak. Karşılaşmayı Fransız hakem Clemet Turpin yönetecek.

Hollanda Milli Takımı'nın kamp yaptığı otel önünde havai fişekler patladı Hollanda Milli Takımı'nın kamp yaptığı otel önünde havai fişekler patladı

Muhtemel 11'ler

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz, Arda Güler.

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Reijnders, Malen, Simons, Gakpo, Depay.

Vincenzo Montella yönetimindeki A Milli Takım, Portekiz, Çekya ve Gürcistan'ın bulunduğu F Grubu'nu 6 puanla Portekiz'in ardından 2. sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Ataşehir’de bir binanın çatısında yangın çıktı Ataşehir’de bir binanın çatısında yangın çıktı

Ay-Yıldızlılar bu turda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Hollanda ise son 16'da Romanya'yı elemişti.

Taraftar Gruplarından Çağrı

"Turkish Ultras" taraftar grubu, İstiklal Marşı sırasında bozkurt işareti yapma çağrısında bulundu. Taraftar grubu şu açıklamayı yaptı:

"İstiklal Marşımız okunurken tribündeki bütün taraftarlarımızı Bozkurt işareti yaparak, Bozkurt işaretinin 'ırkçılık' değil, 'Türklüğün ulusal sembolü' olduğunu göstermeye davet ediyoruz. Bileti olan ve olmayan bütün vatandaşlarımızı, maç öncesi yapılacak olan korteje ve sokaklara davet ediyoruz"

Mehmetçik'ten Destek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), EURO 2024 maçında Hollanda karşısında yarı final için mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı’na çeşitli birliklerde görev yapan Mehmetçiklerin destek mesajlarını içeren bir video paylaştı.

MSB tarafından yapılan paylaşımda, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin korkusuz ve kahraman Mehmetçiklerinden, bu akşam Hollanda karşısında yarı final için mücadele edecek olan Bizim Çocuklar’a mesaj var. A Milli Futbol Takımımızın Euro 2024’te sağlayacağı her başarı milletimizle birlikte engin dağlarda, amansız denizlerde ve hudutsuz göklerde görev yapan askerlerimizi de sevince boğacak. Haydi Türkiye, hep birlikte zafere” denildi.

Başpehlivanlardan A Milli Takımımız'a destek! Başpehlivanlardan A Milli Takımımız'a destek!