Orta Doğu'da İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddet olaylarına karşı dünya çapında birçok ünlü isimden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Moda dünyasının en tanınmış isimlerinden biri olan Filistin kökenli model Bella Hadid, uzun bir süredir Lyme hastalığı ile mücadele ediyor. Bu nedenle sessizliğini koruyordu.

Ancak, son gelişmeler ve Ortadoğu'daki gerilimin artmasıyla birlikte Bella Hadid de sessizliğini bozdu. Daha önce Filistin'e destek mesajları paylaşan ünlü model, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar ve bölgedeki gerginlik hakkında görüşlerini dile getirdi. Gigi Hadid'in ardından Bella Hadid de İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği kıyıma dikkat çekerek bir video paylaştı. 

[/related-posts]

"BİRBİRİMİZİN YANINDAYIZ"

Hadid'in bu paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Şehirlerde yaşıyoruz, ekranda asla göremeyeceksiniz. Görünüşü belki çok 'güzel' değil, ama rüyalarımızın sarayı içinde yaşıyoruz. Ve bilin ki, biz birbirimizin yanındayız." (We live in cities, you will never see on screen. Not very 'pretty', living in ruis, of the palace within our dreams. And you know, we are on each other's team)

"FİLİSTİN HALKI VE ÇOCUKLARI SESSİZLİĞİMİZİ KALDIRAMAZ"

İşte Bella Hadid'in o paylaşımı:

"Sessizliğim için beni bağışlayın. Dünyanın dikkatini onlarca yıldır masum canlara mal olan ve aileleri etkileyen bir duruma çeviren, son derece karmaşık ve korkunç geçen bu 2 hafta için henüz ideal kelimeleri bulamadım. Söylenecek çok şey var ama bugünlük kısa tutacağım.

Her gün yüzlerce ölüm tehdidi alıyorum, telefon numaram sızdırılıyor ve ailem kendini tehlikede hissediyor. Ama artık susturulamam. Korku bir seçenek değil. Başta Gazze olmak üzere Filistin halkı ve çocukları bizim sessizliğimizi kaldıramaz.

"KALBİM KANIYOR"

Kalbim, hem ortaya çıktığını gördüğüm travmanın hem de Filistinli kanımdan gelen kuşaksal travmanın acısıyla kanıyor. Gazze'deki hava saldırılarının sonuçlarını görünce, çocuklarını kaybeden tüm anneler ve yalnız ağlayan çocuklarla, bu dünyaya bir daha gelmeyecek kayıp babalar, kardeşler, amcalar, teyzeler, arkadaşlarla birlikte yas tutuyorum."

İKİ KARDEŞTEN FİLİSTİN'E DESTEK

17 Ekim'de İsrail güçlerinin Gazze'deki bir hastaneye düzenlediği saldırı sonucunda yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesi, uzun yıllardır Filistin'e verdikleri destekle tanınan Filistin asıllı model kardeşler Bella ve Gigi Hadid'in sert tepkilerine neden olmuştu.

İSRAİL ETİKETLEYEREK BİR VİDEO PAYLAŞMIŞTI

Ancak bu desteğin ardından İsrail hükümetinin resmi sosyal medya hesabı, Gigi Hadid'i etiketleyerek, "Geçen hafta rahat uyudun mu?" şeklinde hedef gösteren bir mesaj paylaştı. Bu olayın ardından Hadid ailesi, ölüm tehditleri almaya başladıklarını açıkladı.

GİGİ HADİD KARŞILIK VERMİŞTİ 

Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen Bella Hadid, bugün sosyal medya hesabından yaptığı yeni bir paylaşımla duygularını dile getirdi. Paylaşımında, "Kalbim, hem ortaya çıktığını gördüğüm travmanın hem de Filistinli kanımdan gelen kuşaksal travmanın acısıyla kanıyor" ifadelerini kullandı. 

Ünlü model Hadid, sosyal medya hesabından "nemahsis" adlı bir kullanıcının videosunu paylaştı ve bu paylaşımı yaklaşık üç milyon kişi tarafından beğenildi. Video, Filistinli bir kadının duygusal anlarını yansıtıyordu. Bella Hadid, bu videoyu paylaşırken altına bir mektup ekledi.