Bella, Adidas'ın peşini bırakmıyor

Borrell: Çok fazla insan ölecek Borrell: Çok fazla insan ölecek

 Dünyaca ünlü Filistin kökenli Amerikalı model Bella Hadid'in, İsrail destekçisi lobi grupları ve kurumların tepkisiyle, marka yüzü olduğu ayakkabı reklamından çıkaran Adidas'a "kamusal hesap verebilirlik eksikliği" nedeniyle dava açmak için avukat tuttuğu iddia edildi.
Amerikan tabloid gazetesi TMZ'ye konuya ilişkin açıklama yapan kaynaklar, modelin Adidas'ın kamuya karşı hesap verebilirlik eksikliği nedeniyle dava açmak için hukuk müşaviri tuttuğunu ve Adidas'ın "acımasız ve zarar verici bir kampanyaya öncülük ettiğini" düşündüğünü söyledi.
Adidas siyonist lobilerin baskısına dayanamadı 
Adidas, İsrail’in Filistin politikalarına ve Gazze’de yaşanan soykırıma karşı duruşuyla bilinen Filistin kökenli Hadid ile anlaştığı ayakkabı reklamı kampanyasındaki tüm sosyal medya gönderilerini, İsrail destekçisi lobi gruplarından gelen tepkiler üzerine sildi.
İsrail yanlısı eleştirmenler, “Münih Olimpiyatları'nda 11 İsraillinin Filistinlilerce öldürüldüğü”nü yeniden gündeme getirmiş, bu oyunlarda kullanılan ayakkabının reklamını yapan Hadid'in “antisemitizmi yaydığı ve İsrail karşıtlığı yaptığı" iddiasıyla kampanyaya dahil edilmesini sert bir dille eleştirerek, Adidas'ın boykot edilmesi çağrısında bulundu. 
Oysa modelin, ayakkabılar ile katliam arasındaki bağlantıdan habersiz olduğu ve her türlü şiddete şiddetle karşı çıktığı bildirildi.

Adidas hisselerinde düşüş 

TMZ, Hadid'in fotoğraflarının Adidas'ın sosyal medya hesaplarından kaldırılsa da spor giyim firmasıyla sözleşmesinin hala devam ettiğini bildirdi.
Ayakkabı devinin hisselerinin de kampanyasını revize etmesinden bu yana düşüş yaşadığı bildiriliyor.
Adidas, kampanyayla ilgili olarak kamuoyundan özür diledi ve ayakkabılar ile katliam arasındaki bağlantının "tamamen kasıtlı olmadığını" belirterek kampanyanın geri kalanını revize edeceğini duyurdu.
Hadid, daha önce Filistin yanlısı görüşlerinin kendisine kariyer fırsatlarına mal olduğunu, defalarca tehditler aldığını söylemişti.

Editör: Burçin Çelikkol