Bedelli askerlik hakkında Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklama sonrası araştırmalar hız kazandı. 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren uygulanacak bedelli askerlik zammı ne kadar olacak? İşte Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklaması ve zam oranları.

Milli Savunma Bakanlığı Işçi Alımı Yapacak

MSB'NİN AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarlarının 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren memur aylık katsayısına göre güncelleneceğini açıkladı. 

Bu kapsamda, mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine başvurmak isteyen yükümlülerin 28 Haziran 2024 tarihine kadar başvuru ve ödeme işlemlerini tamamlamaları gerektiği belirtildi.

Bedelli Askerlik

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNİN HESAPLANMASI

Bedelli askerlik ücreti, 240.000 gösterge rakamının, ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile çarpılması sonucu bulunuyor. Bu bedel, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit ediliyor. Ayrıca, ek bedel tutarı ise 3.500 gösterge rakamının, ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile geçerli mazeretler hariç yoklama kaçağı, saklı ve bakaya kaldıkları toplam sürenin her ayının çarpımı sonucu hesaplanıyor. Ek bedele esas sürenin hesabında, 1 ila 30 gün bir ay kabul edilip, bir ayı aşan günler müteakip aya eklenerek hesaplanıyor.

Bedelli Askerlik Ucreti 2024 Zam

BEDELLİ ASKERLİ ÜCRETİ TAKSİT OLUYOR MU?

7179 sayılı Askeralma Kanunu'nun 9’uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince, bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmek zorunda olup, taksit yapılmamaktadır. Bu nedenle, bedelli askerlik hizmetinden faydalanmak isteyenlerin gerekli ödemeyi peşin olarak yapmaları gerekiyor.

Elektriğe 1 Temmuz itibarıyla geçerli olmak üzere yüzde 38 zam geldi Elektriğe 1 Temmuz itibarıyla geçerli olmak üzere yüzde 38 zam geldi

Bedelli Askerlik 2024 Ucreti Ne Kadar Zam

SON BAŞVURU 28 HAZİRAN

Bedelli askerlik hizmetinden mevcut bedel tutarı üzerinden yararlanmak isteyen yükümlülerin, başvuru ve ödeme işlemlerini en geç 28 Haziran 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor. 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni bedel ve ek bedel tutarları, memur aylık katsayısına göre güncellenecek olup, bu tarihten sonra yapılacak başvurularda yeni tutarlar geçerli olacaktır.

Bedelli askerlik hizmetinden faydalanmak isteyen yükümlüler, başvuru ve ödeme işlemlerini zamanında tamamlamaları durumunda mevcut bedel tutarından yararlanabileceklerdir. Ayrıca, ödeme işlemlerinin peşin olarak yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Başvuru sürecinde ve ödeme işlemlerinde herhangi bir sorun yaşamamak adına, gerekli belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması büyük önem taşımaktadır.