Memur ve emeklinin yılın ikinci yarısında alacağı maaş zammı belli oldu. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 19,30 zam alacak.

Bu oranla birlikte bedelli askerlik ücreti 182 bin 609 liradan 217 bin 852 TL’ye çıkmış oldu. Milli Savunma Bakanlığı da ilerleyen günlerde bedelli askerliğe ilişkin rakamı açıklayacak.

BEDELLİ ASKERLİK ŞARTLARI

Bedelli askerlik için başvuru şartlarını taşıyanlar 28 gün boyunca yapacakları askerlik için, ilgili banka bankalara yeni açıklanan meblağı T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabilecekler.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) geçtiğimiz hafta bedelli askerlik yapmak isteyenler için bir açıklamada bulunmuştu.

MSB, bir önceki dönem tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyenlerin 28 Haziran 2024 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları gerektiği çağrısında bulunmuştu.

Türkiye’de bedelli askerlik, 26 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe giren yeni askerlik kanunuyla kalıcı hale getirilmişti.

Enflasyon oranı nasıl bulunur? Enflasyon sepeti neye göre belirleniyor? 2024 enflasyon sepetinde neler var? Enflasyon oranı nasıl bulunur? Enflasyon sepeti neye göre belirleniyor? 2024 enflasyon sepetinde neler var?

Memur ve emeklilerin Temmuz 2024 zam oranı belli oldu! TÜİK'ten enflasyon açıklaması Memur ve emeklilerin Temmuz 2024 zam oranı belli oldu! TÜİK'ten enflasyon açıklaması

Temmuz 2024 Zammı Sonrası Memur Maaşları Ne Kadar Olacak? Polis, bekçi, öğretmen... Temmuz 2024 Zammı Sonrası Memur Maaşları Ne Kadar Olacak? Polis, bekçi, öğretmen...

Editör: Kemal Ilıkkan