Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, 24 saatlik süre içerisinde toplamda 726 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalar sonucunda maalesef 11 kişi hayatını kaybetti, 1.295 kişi ise yaralandı. Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri, vatandaşların güvenliği için denetimlerini aralıksız sürdürürken, 289.700 araç denetlendi. Denetimlerde 18.889 araca hız ve radar işlemi yapılırken, 17.227 araca ise diğer trafik ihlalleri nedeniyle işlem uygulandı.

Bayram tatilinin ilk iki gününde (Cumartesi ve Pazar) ise toplamda 16 kişi hayatını kaybederken, 2.716 kişi yaralandı. Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diledi.

Bakan Yerlikaya, vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda önemli uyarılarda bulundu. "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım," diyen Yerlikaya, yolculukların insanları sevdiklerine kavuşturmak için olduğunu vurguladı ve "Yolun sonu bayram olsun" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Bakan Ali Yerlikaya

Emniyet ve Jandarma Ekiplerinden Yoğun Denetim

Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin bayram tatili boyunca sürdürdüğü yoğun denetimler, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla büyük bir titizlikle devam ediyor. Denetimlerin, trafik kazalarının ve can kayıplarının önlenmesi adına önem taşıdığı vurgulanırken, tüm sürücülerin kurallara uymaları gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

Gaga Bulut tahliye edildi! Cezaevine giren Gaga Bulut kimdir, neden cezaevine girdi? Gaga Bulut tahliye edildi! Cezaevine giren Gaga Bulut kimdir, neden cezaevine girdi?

Trafik Kurallarına Uyma Çağrısı

Yetkililer, bayram tatili süresince trafik kazalarının artış göstermemesi ve can kayıplarının önlenmesi için sürücülerin dikkatli olmalarını, hız sınırlarına uymalarını ve emniyet kemeri takmalarını önemle vurguluyor. Trafik kazalarının önlenmesi için vatandaşların duyarlı davranmaları ve kurallara riayet etmeleri gerektiği belirtiliyor.

Editör: Elif Erbay