Bilim ve Teknoloji

BAYKAR'dan bir başarı daha: Kızılelma PT3

Türk savunma sanayisinin yükselen yıldızı BAYKAR, bir başarıya daha imza attı. Tamamen yerli imkanlarla geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA PT-3 ilk motor testinin ardından başarıyla tamamlanan ilk taksi testiyle göklere yükselmeye bir adım daha yaklaştı.

Abone Ol

BAYKAR’ın yerli ve milli imkanlarla üretip geliştirdiği insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ilk motor testini başarıyla tamamladıktan sonra ‘ilk taksi testini’ de başarıyla gerçekleştirdi.

Sorunsuz tamamlanan taksi testlerinin ardından uçuş testlerine geçecek olan BAYKAR KIZILELMA, Türkiye'nin havacılık tarihinde yeni bir çığır açacak. Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olma özelliğini taşıyan Kızılelma, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hava gücüne önemli katkı sağlayacak ve Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerini daha da güçlendirecek.

Milli teknoloji hamlesinin sembolü: Kızılelma

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin en önemli projelerinden biri olan Kızılelma, sadece bir savaş uçağı değil, aynı zamanda Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığına ulaşma yolunda atılmış önemli bir adım.

Seri üretime doğru

Milli teknoloji hamlesinin en önemli projelerinden olan KIZILELMA’nın seri üretimine, bu yıl içerisinde geçilmesi planlanıyor.