İlerleyen yaş ile birlikte göğüs ağrısı problemi kendisini fark ettirmeye başlar. Özellikle kadınlarda akciğer kanserinin belirtisi olarak görülen göğüs ağrısı daha çok kas ağrısının etkisiyle de meydana gelebilir. Bayanlarda sağ göğüs ağrısı neden olur sorusu daha çok sorulmaya başlandığında ilk olarak akla stres gelir. Sürekli olarak gün boyu ağır işlerde çalışan ve stresli bir yaşantısı bulunan kişilerin göğüs problemi çekmesi olağan bir durum olarak karşılanıyor. İlerleyen yaştan kaynaklı olarak hormonal düzensizlikler zaman zaman kendisini bu ağrılarla fark ettirebiliyor. Sürekli olarak değişen beslenme alışkanlığı, vücut motor becerilerindeki yavaşlama, kas ve iskelet sistemindeki yaşanan problemler, travma yaşama ağrıların nedeni olarak görülebilir.

Kullanılan İlaçların Yan Etkisi Olabilir!

Sağ göğüs ağrısı problemi her ne kadar gündelik hayatın getirilerinden kaynaklı olarak yaşanan bir ağrı gibi gözükse de ağrılar şiddetini arttırıyor ve herhangi bir şekilde farklı bir belirti hissedilemiyorsa bu durum göğüste kitlesel bir lezyonun olma ihtimalini yükseltir. Bu durumda kişi uzman doktora gidilerek bir kontrol yapılmalıdır. Göğüs ağrısı şikayeti bulunan bir kişinin kullanmış olduğu ilaçların yan etkisi olduğu da düşünülmelidir. Ağır hastalık süreci sonrası kullanılan ilaçlar bu duruma neden olabilir.  

Sağ Göğüs Ağrısının  Nedenleri Nelerdir?

Bayanlarda görülen sağ göğüs ağrısı problemi her yaş grubunda karşılaşılabilen bir durum olarak görülmelidir. Tıbbi olarak muhakkak açıklaması bulunmaktadır. Aybaşı hali öncesinde ya da sonrasında da yaşanabilen bir ağrı olabilir. Sıklıkla karşılaşılan bir problem olsa da ileri boyutlu bir sıkıntı ile karşılaşmamak için kontrol ettirilmesi önemli olur. Bayanlarda göğüs ağrısı problemleri arasında; soğuk algınlığı, grip ya da üşütme durumu da fark edilebilir. Bayanlarda sağ göğüs ağrısı neden olur sorusunun sebepleri şu şekilde sıralanabilir:
  • Hazımsızlık ile birlikte gelen şişkinlik ve gaz ağrısının bölgeye yansıması
  • Stres durumu
  • Kaslarda gerginlik
  • İleri boyutlu akciğer kanseri bu duruma ağrı ile beraber nefes darlığı ve öksürük de eşlik eder
  • Safra kesesi problemi
  • Göğüs içerisinde kitle büyümesi
  • Bayanlarda hamilelik dönemi belirtisi