Belçikalı oyuncu, Fenerbahçe'ye katıldığı ilk sezonunda Jorge Jesus yönetiminde 1860 dakika sahada kalarak takıma 20 gol katkısı sağladı. Bu sezon ise dakika başına gol katkısı açısından kariyerinin en iyi performansını sergiliyor.

İrfan Can Kahveci'ye 20 milyon euro İrfan Can Kahveci'ye 20 milyon euro

Şu ana kadar 32 hafta oynanan ligde Batshuayi sadece bir maçta ilk 11'de başladı. Ancak bu maçta Kayserispor karşısında attığı üç golle takımına galibiyeti getirdi. Diğer maçlarda ise oyuna sonradan girdiği zamanlarda 7 gol daha kaydetti. Türkiye Kupası'nda üç maçta 6 gol atarken, UEFA Konferans Ligi'nde ise 12 maçta 6 gol attı. Toplamda 37 maçta forma giydi ve 22 gol ile 3 asist yaparak ortalama 69 dakikada bir gol ya da asist ile takımına katkı sağladı.

Son altı lig maçında sadece 106 dakika süre almasına rağmen 5 gol kaydetti. Son dört lig maçında ise hep golle buluştu.

Batshuayi, özellikle sonradan oyuna girerek attığı kritik gollerle takımına önemli katkılar sağlıyor. Fenerbahçe'nin maçlarda gol ihtiyacı olduğu anlarda sahaya sürüldüğünde takımına 15 puan kazandırdı.

Beşiktaş kariyerinde 42 maçta 14 gol ve 3 asistle oynayan Batshuayi, şimdi ise gol pozisyonuna girdiği her an etkili performansıyla alkış alıyor.