Anksiyete ve fobi arasındaki fark nedir? Anksiyete ve fobi arasındaki fark nedir?

Hatay’ın İskenderun ilçesinde denizden tutulan balon balığını tüketen aynı aileden 2'si çocuk 7 kişi hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından şahıslar Adana'ya sevk edildi.

Zehirlenme  İskenderun ilçesi Numune Mahallesi’nde meydana geldi. Mufit Aslan, denizden tuttuğu balon balığını ailesiyle birlikte tüketti. Kısa bir süre sonra rahatsızlanmaya başlayan 2'si çocuk 7 şahıs İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından şahıslar, Adana'ya sevk edildi. Şahıslardan birinin hayati tehlikesi olduğu öğrenildi.

Babasının yakaladığı balon balığını tükettikten sonra aynı aileden 7 kişinin hastanelik olduğunu belirten Doğan Aslan, "5 i yetişkin 2'si çocuk zehirlendi. Balığı babam yakaladı. Böyle balık tutuyor getiriyordu. O da zehirli olduğunu bilmiyormuş. Adana'ya sevk ediyorlar" dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 01 03 095910

UZMANLAR HEP UYARIYOR "EL BİLE SÜRMEYİN"
Uzmanlar balon balığına karşı devamlı uyarılarda bulunuyor. Balon balığının çok zehirli olduğunu vurgulayan uzmanlar öldürücü etkisi nedeniyle kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. 

Hem deniz için hem de sokak hayvanları için büyük tehlike. Zehirli ve istilacı bir tür olan balon balığının zehri siyanürden 200 kat etkili. Türkiye'de de birçok zehirlenme vakası yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı bunun önüne geçmek için balon balığının kuyruğunu satın alıyor.
Balon balığının zehri miktar olarak toplu iğne başı kadar ama bu balıkları tüketmek hatta onlara dokunmak bile ölüme neden olabiliyor