Yurdun her köşesinde mantar gibi çoğalan tefecilere bir darbe haberi de Balıkesir’den geldi. Jandarma birimlerinin gerçekleştirdiği ‘Kuyu-12’ operasyonuyla, elebaşılığını Cemil Ay ve Ali Ay’ın yaptığı çete çökertildi. Operasyonda yakalanan 43 şüpheliden 27’si tutuklandı.

CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti

Konuyla ilgili açıklama yapan içişleri Bakanı Ali Yerlikaya, elebaşıların adını ve tutuklu sayısını duyurduktan sonra, operasyonun Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini bildirdi. 

İçişleri Bakanı’nın verdiği bilgilere göre, MASAK ile yapılan koordineli çalışmalar sonucu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Aydın Jandarma Taktik İHA Birlik Komutanlığının desteğiyle ‘Kuyu-12’ operasyonu düzenlendi.

Düzenlenen operasyonla elebaşılığını Cemil Ay ve Ali Ay’ın yaptığı tefeci organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda yakalanan ve adli birimlere sevkedilen 43 şüpheliden, yapılan işlemler sonucunda 27’si tutuklanırken, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin ise işlemleri devam ediyor.

1 milyar 200 milyonluk mala el konuldu

Operasyon sonucu suçtan elde edildiği tespit edilen piyasa değeri yaklaşık 1 milyar 200 milyon Türk lirası değerinde mala el konuldu ve ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfekleri, muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde, çok sayıda senet, çek ve altın ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerin yüksek faiz karşılığında para verme, araç satış sözleşmeleri üzerinden faizli para alışverişi, yağma ve eziyet, borçlandırma yoluyla alıkoyma, silahla tehdit ve darp, belgede sahtecilik, gasp ve hırsızlık suçlarını işledikleri ve suçtan elde edilen gelirleri otopark, oto galeri ve kuyumculuk sektörleri aracılığıyla aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Editör: Elif Erbay