Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleri kapsamında mal müdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatı verdiğini duyurdu. Bakan Şimşek'in açıklamasına göre, ilk etapta 100, sonrasında ise 200 olmak üzere toplamda 300 malmüdürlüğü kapatılacak. Bu karar, Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle alındı ve kamu hizmetlerinde etkinlik ve verimliliğin artırılması hedefleniyor.

Bakanlık, malmüdürlüklerinde sunulan muhasebe ve saymanlık hizmetlerini daha merkezi bir yapıda sunmayı planlıyor. Bu kapsamda, hizmetler il merkezlerinden veya özel kriterlere sahip malmüdürlükleri tarafından yürütülecek. Şimşek, yapılan değişiklikle kamuda kaynak kullanımının daha etkin hale geleceğini ve gereksiz harcamaların önüne geçileceğini belirtti.

Ekonomide yeni OVP daha rasyonel! Ekonomide yeni OVP daha rasyonel!

Ayrıca, bu yeniden yapılandırma ile kamu mali yönetiminde dijital dönüşümün hızlandırılması, bilişim teknolojilerinin daha etkin kullanılması ve kamu hizmetlerinin şeffaflığının artırılması hedeflenmekte olup Bakan Şimşek, yapılan bu düzenlemeyle hizmet kalitesinde bir aksama olmayacağını ve hizmetlerin daha verimli bir şekilde sunulmaya devam edeceğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi