Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenecek gençlere yönelik hayata geçirdiği Aile ve Gençlik Fonu projesi kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. Evlilik kredisi projesi ilk olarak deprem bölgesindeki bazı illerde pilot uygulama ile başlamıştı. Daha sonra yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu üç şehir ile son olarak Osmaniye'nin de eklenmesiyle genişleyen projede yeni aşamaya gelindi.

Evlilik Kredi

Proje kapsamında evlenecek gençlerin “evlilik kredisine” daha hızlı ve kolay başvurabilmeleri için ailegenclikfonu.aile.gov.tr internet sitesini hizmete aldı. 

İlleri sel ve fırtına vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü... İlleri sel ve fırtına vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü...

Hazırlanan internet sitesinde evlilik kredisine ilişkin haberler, görseller, başvuru kılavuzu, duyurular yer alırken, söz konusu desteğe nasıl başvuru yapılacağının uygulamalı gösterimi bulunuyor. Buna ek olarak tek tıkla başvuru ekranına yönlendiren web sitesinde, projenin kapsamı başta olmak üzere başvuru şartları gibi bilgilendirici bölümler de yer alıyor.

Editör: Uğur Kaçar