Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda bir dizi açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Bak, yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlayacaklarını, operatör ayrımı olmaksızın aylık 10 cigabayt (GB) ücretsiz internet vereceklerini, gençlerin hem müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceği hem de Bakanlığın sunduğu imkanlardan faydalanabileceği Genç Kart projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuşma yapıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuşma yapıyor

EVLENMEK İSTEYEN GENÇLERE 150 BİN LİRA DESTEK 

Gençlere yönelik evlilik desteğine de değinen Bak, kanun teklifinin yasalaşmasından sonra Aile ve Gençlik Bankasının, evlenmek isteyen gençlere toplam 150 bin liraya kadar 48 ay vadeli faizsiz kredi desteğinde bulunacağını belirtti. 

ASANSÖR KAZASI
Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki (KYK) asansör kazası ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "(KYK yurdundaki ) Tesislerimizdeki asansörlerimize karekod koyacağız. Herkes karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini görebilecek" dedi. 

Bakan Bak: "Bu yıl yurtlarımıza başvuran öğrencilerimizin yüzde 96'sı yerleşti. Yerleştirme sürecimiz sürüyor. Tarihimizin en yüksek yerleştirme oranına ulaştık"diye konuştu.