Gündem

Bakan Yumaklı'dan orman yangınlarına dair açıklama: Anız, piknik ateşi ve sigara!

Yurtta peş peşe çıkan orman yangınlarıyla mücadele tüm hızıyla devam ediyor. İzmir'de incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınların çıkış nedenleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 15 Ağustos akşamı çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyerek ev ve iş yerlerine sıçrayan orman yangını, kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının ardından kente gelerek incelemelerde bulundu ve basına yaptığı açıklamalarda, alevlerin şehirden uzaklaştığını ve tehlikenin kalmadığını bildirdi.

“72 yangından 69’u kontrol altında”

Bakan Yumaklı, ülke genelinde meydana gelen 72 yangından 69'unun kontrol altına alındığını belirtti. İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki yangının yanı sıra, Aydın Didim ve İzmir Ödemiş yangınlarının da kontrol altında olduğunu vurgulayan Bakan, Bolu Göynük’teki yangının ise enerjisinin düşürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Karabük Ovacık'ta ve İzmir Yamanlar'daki yangınların da etkisinin azaldığını söyledi.

"Organize kötülüklerle de uğraşıyoruz"

Yangınlarla mücadele ederken, dezenformasyonla da karşı karşıya kaldıklarını belirten Bakan Yumaklı, "Hem yangınlarla mücadele ederken hem de organize kötülükle mücadele ediyoruz. İzmir'deki yangınla ilgili dezenformasyonlar, paniğe yol açmak için yapılıyor olabilir. Vatandaşlarımızın sadece valiliklerin ve yetkili mercilerin açıklamalarına itibar etmelerini rica ediyorum" dedi.

“Pazar gününe kadar dikkatli olunmalı”

Bakan Yumaklı, yangın tehlikesinin hala devam ettiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. "Önümüzdeki pazar gününe kadar yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgar, yangın riskini artıran faktörler. Eylül'ün 15'ine kadar alarm durumumuz sürecek, bu süreçte tüm vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı. Ayrıca, yangınlarla ilgili gözaltı işlemlerinin de kısa süre içinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.