Bakan Göktaş: "Hepimizin ciğerini yaktı" Bakan Göktaş: "Hepimizin ciğerini yaktı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ülkenin huzurunun korunmasının en temel öncelikleri olduğunu vurguladı. Yerlikaya, "Kadınların hak ve özgürlüklerini savunmak, kadına yönelik şiddete sıfır tolerans göstermek önceliğimizdir. Kadınlara şiddet uygulamaya çalışanlara asla rahat nefes aldırmayacağız" ifadelerini kullandı.

"2 bin 380 personel daha göreve başladı"

Bakan Yerlikaya, İstanbul'da güvenlik güçlerinin sayısının artırıldığını belirterek, "Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik birimlerimizle İstanbul'un huzur ve güvenliği için ekip sayılarımızı artırmaya devam ediyoruz. 2024 yılının ilk yarısında İstanbul Emniyetimize 7 bin personel ve 174 araç ekledik. Ayrıca son dönemde 2 bin 380 personel daha göreve başladı" dedi.

Yerlikaya, güvenlik güçlerinin 7/24 milletin emrinde olduğunu vurgulayarak, "Huzurumuza kast eden suç odaklarıyla mücadelemizi yılın her günü sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. Ayrıca Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'e Allah'tan rahmet dileyen Yerlikaya, Beyoğlu’nda tacize uğrayan kız çocuğuna da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Editör: Ömer Göyce