AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, düzenlediği basın toplantısında parti olarak özeleştiri yaptıklarını ve değişim sürecine girdiklerini ifade etti. Kandemir, seçimlerin ardından 41 il başkanı ve 547 ilçe başkanının değiştirildiğini belirterek, "AK Parti, milletin kurduğu bir siyasi parti. Dolayısıyla patronumuz milletimizdir; ne derse haklıdır, başımızın üzerinedir" dedi.

8.Olağan Kongre süreci hakkında bilgi veren Kandemir, "Kongrelerimizi yalnızca isim değişikliği olarak görmüyoruz. Bu süreç, AK Parti'nin milletle yeniden kendini gözden geçirdiği ve yeniden inşa ettiği bir süreçtir" dedi. Kandemir, 12 Ekim'de başlayacak ilçe ve belde kongrelerinin, nisan ayında yapılacak büyük kongre ile tamamlanacağını söyledi.

Özel'den, Bahçeli-DEM tokalaşmasına ilk yorum Özel'den, Bahçeli-DEM tokalaşmasına ilk yorum

Kandemir, seçimlerin ardından partide ciddi bir özeleştiri yapıldığını vurgulayarak, "Kuşkusuz sandık en iyi veri bizim açımızdan. Kendimizle yüzleştiğimiz, milletimizin bize mesaj verirken kendisini çok net ifade ettiği yer. Ama her gün sahada olan teşkilatız biz. Dolayısıyla biz eğilimin, varsa eksiklerimizin ya da umudun nerede olduğunu görüyoruz. AK Parti, hem 14-28 Mayıs seçimleri sonrası hem de 31 Mart seçimleri sonrası çok ciddi bir muhasebe ve özeleştiri yaptı ve yapmaya devam ediyor. AK Parti, milletin kurduğu bir siyasi parti. Dolayısıyla bizim patronumuz milletimiz. Ne derse haklıdır, başımızın üzerinedir. Biz, kendimizde eksik görür ve o eksikliği gidermek için gayret gösteririz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında konuşarak yenilenme mesajı verdi. Erdoğan, "8. Olağan Kongremiz, milletimizin partimizden beklentilerinin karşılandığı bir zemin olacaktır. Yeni isimlerle kadrolarımızı güçlendirecek ve Türkiye'nin en büyük ailesi olarak milletle kucaklaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Göyce