İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, A Haber'de katıldığı canlı yayında, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra boğularak öldürüldüğü belirlenen 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, sürecin hızla ilerlediğini belirterek, “Çok kısa bir süre içinde olayın tamamen aydınlatılacağını düşünüyorum” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan “Yargı Reformu” paylaşımı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan “Yargı Reformu” paylaşımı

"Alınması gereken birçok ders var"

Yerlikaya, millet olarak yaşanan bu büyük acının toplumda derin bir iz bıraktığını ifade ederek, “Narin kızımızın mekanı cennet olsun. Bu tür olayların tekrarlanmaması en büyük temennimiz. Yaşanan bu trajediden alınması gereken birçok ders var” dedi.

"Adalet önünde hesap verecek"

Soruşturmanın sorumluluğunun Adalet Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Yerlikaya, medyanın da bu süreçte üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın da olayı yakından takip ettiğini hatırlatarak, “Narin kızımızın katillerinin adalet önünde hesap vereceğinden eminim” ifadelerini kullandı.

Son olarak, bu acı olayın siyasi tartışmaların konusu yapılmasını eleştiren Yerlikaya, “Bu trajediyi siyasi rekabete dönüştürme girişimlerini haksızlık olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Göyce