Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız" açıklamasında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız. 2500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan UKOME Toplantısı’nda gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz."

İddiaya göre Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni öngören tekifi İstanbul Büyükşehir Belediyesi hazırladı. Buna göre İstanbul'da her 500 kişiye bir taksinin düşmesi hedefleniyor.

Narin'in ölüm nedeni belli oldu! Rapor tamamlandı... Narin'in ölüm nedeni belli oldu! Rapor tamamlandı...

İmamoğlu UKOME toplantısını işaret etmişti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ise, taksi sorununa getirecekleri teklif için Perşembe günü yapılacak UKOME toplantısını işaret etti.

İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

İstanbul’daki taksi sorununun çözümünde önemli bir adım atıyoruz. Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı. Yarınki UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum.

Martı TAG kurucusundan tepki: Sorunu daha da büyütecek

Bakan Uraloğlu'ndan Martı kurucu Oğuz Alper Öktem'den tepki geldi. Öktem, osyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Sayın Bakanım İBB’nin sorunlu çözüm önerisine siz nasıl dahil oldunuz? Ulaştırma Bakanlığı İBB’nin yanlış işlerini desteklemek için mi çalışıyor? Bu İstanbul’daki taksi kanserini daha da büyütecektir. Çözüm taksi sayısı arttırmak olsaydı, dünyanın 190 ülkesi paylaşımlı yolculuk tercih etmez, plaka çıkartırdı.

Editör: Ömer Göyce