Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan "sahte diploma hazırlamaktan hüküm giymiş 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığı'nda işe alındığı" iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

Tunç, dezenformasyon amacı taşıyan iddiaları yayanlar hakkında  "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Diyarbakır'da Narin Güran cinayetinde şok gelişme: Nevzat Bahtiyar suçluyu itiraf etti Diyarbakır'da Narin Güran cinayetinde şok gelişme: Nevzat Bahtiyar suçluyu itiraf etti

Bakan Tunç, iddialarda adı geçen Z.B.'nin sabıkasının bulunmadığını, Türkiye vatandaşı olduktan sonra 2024 yılında Adana Adli Yargı Komisyon Başkanlığı bilirkişilik listesine tercüman olarak dahil edildiğini, ancak bu kişinin Adalet Bakanlığı personeli olmadığını vurguladı.

Diğer şahıs B.H. hakkında ise mahkumiyet kararı olduğunu, ancak bu kişinin iddia edildiği gibi bilirkişilik başvurusunda bulunmadığını açıkladı.

Bakan Tunç'un açıklaması şu şekilde:

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında sahte diploma hazırlamaktan hükümlü iki Suriyelinin Adalet Bakanlığında işe alındığı yönündeki açıklamalar gerçek dışı olup, dezenformasyon amaçlıdır. Bahse konu şahıslardan Z.B’nin sabıkası olmayıp, vatandaşlık kazandıktan sonra 2024 yılında Adana Adli Yargı Komisyon Başkanlığı bilirkişilik listesinde tercüman olarak yer almıştır. Kaldı ki bu kişi Adalet Bakanlığının personeli de değildir. Diğer şahıs B.H hakkında ise mahkumiyet kararı verilmiş ancak bu kişinin iddia edildiği şekilde bilirkişilik başvurusu dahi bulunmamaktadır. Gerçeğe aykırı şekilde sosyal medya hesaplarında paylaşım yapanlar hakkında “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan resen soruşturma başlatılmıştır.

Editör: Ömer Göyce