2024-2025 eğitim-öğretim yılı, Türkiye genelinde büyük bir heyecanla başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni dönemin başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajında, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere başarılar diledi.

"Türkiye Yüzyılı maarif modeli ile yeni bir dönem"

Bakan Tekin, bu eğitim-öğretim yılına "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile başladıklarını belirtti. Eğitim programlarının çağın ihtiyaçlarına göre güncellendiğini ve yüzde 35 oranında sadeleştirildiğini vurgulayan Bakan Tekin, yeni modelin beceri temelli olduğunu ve eğitim sistemine önemli bir dönüşüm getireceğine inandığını söyledi. 

Tekin, mesajında "Yeni programlarımız; okul öncesi (ana sınıfı), ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeyinde uygulanacak." ifadelerine yer verdi.

"Nitelikli iş gücü" vurgusu

Mesleki ve teknik eğitimi, millî bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında bu alanda önemli adımlar atılacağını belirtti. 

Fidan: Esad’la görüşmeye hazırız Fidan: Esad’la görüşmeye hazırız

Yeni dönemde üzerinde durulacak üçüncü önemli hususun okul-aile iş birliği olduğunu belirten Bakan Tekin, bu iş birliğinin çocukların gelişiminde kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Son olarak, 20 milyon öğrenci, 1,2 milyon öğretmen ve milyonlarca veliyle büyük bir aile olduklarını söyleyen Bakan Tekin, “Türkiye Yüzyılı” hedeflerine ulaşmak için el birliğiyle çalışacaklarını ifade etti.

Editör: Ömer Göyce