Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" şeklinde paylaşım yaptı.

Singapur’a giderek Türkiye’nin gri listeden çıkartılması için yapılan toplantıya katılan Bakan Şimşek, X hesabından Türk bayrağı emojili paylaşımında "Başardık" dedi.  

Devamında ise şu açıklama geldi:

Memur ve emekli maaşı zammı ne zaman geliyor? Zamdan sonra emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşı zammı ne zaman geliyor? Zamdan sonra emekli ve memur maaşı ne kadar olacak?

Bir süredir yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışılıyor. 

Bizim derdimiz memlekete hizmet, gündemimiz yoğun. Bu zor coğrafyada ülkemizin sorunlarını çözmek, potansiyelini ve performansını artırmak için yapacak çok işimiz var.  

Enflasyonu düşürmek, cari açığı azaltmak, bütçe disiplini tesis etmek ve yapısal sorunları çözmek konusunda kararlıyız.   

Cumhurbaşkanımızın başından beri tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz. 

Programımız hedeflerine ulaştığında, vatandaşlarımızın refahı da kalıcı olarak artacaktır.

Vatandaşlarımızdan istirhamım; üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz ve politikalarımız ile ilgili bizden duymadığınız hiçbir haber veya söylentiye lütfen inanmayınız."

3 YIL SONRA GRİ LİSTEDEN ÇIKTIK

Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) Türkiye ile ilgili kararı belli oldu. Buna göre, Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye'yi 3 yıl sonra gri listeden çıkardı. 

Uluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamıyordu.

preview image

CARİ AÇIK GERİLEDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayı dış ticaret dengesi verilerinin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

Mayıs ayında yıllık ihracatın 260 milyar dolar ile tarihi zirvesine ulaştığını ifade eden Şimşek, “İthalat son bir yılda 29 milyar dolar azaldı. Yıllık dış ticaret açığı 35 milyar dolar iyileşerek 87 milyar dolara geriledi. Turizmde de güçlü seyir devam ediyor. Mayısta yabancı ziyaretçi sayısı yıllık yüzde 14 arttı. Yıllık cari açığın mayısta bir önceki aya göre 6 milyar dolar iyileşerek yaklaşık 26 milyar dolar seviyesine gerilemesini bekliyoruz. İkinci çeyrek itibarıyla cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5’in oldukça altında gerçekleşmesini öngörüyoruz.

Gerileyen cari açık, dış finansman ihtiyacını azaltacak, daha kalıcı rezerv birikimi sağlayacak, dış borcun milli gelire oranını düşürecek, finansal istikrarı daha da güçlendirecek, kredi notu artışlarının devamına zemin hazırlayacak ve hedeflerimize ulaşmamızda önemli rol oynayacaktır” açıklamasında bulundu.

Kira gelirlerinden yüzde 20 stopaj kesintisi yapılmayacak Kira gelirlerinden yüzde 20 stopaj kesintisi yapılmayacak