Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Banga ile 2024-2028 dönemine ilişkin Ülke İşbirliği Çerçevesi'ni görüştüklerini belirtti. Şimşek, "Dirençli şehirler başta olmak üzere enerjide dönüşüm, altyapı, KOBİ'lerin ve istihdamın desteklenmesi gibi birçok alanda geliştirilebilecek işbirliklerini ele aldık," ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Dünya Bankasında aktif portföy büyüklüğü açısından dünyada ikinci, bölgede ise birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Şimşek, "Dünya Bankasına programımıza olan güveni ve ülkemize sağladığı destek için teşekkür ediyoruz," dedi.

Ajay Banga'nın ziyareti, uzun bir aradan sonra Dünya Bankası Başkanı düzeyinde Türkiye'ye gerçekleştirilen ilk ziyaret olması açısından büyük önem taşıyor.

Altın fiyatları ne oldu? 7 Eylül 2024 güncel altın fiyatları kaç TL? Altın fiyatları ne oldu? 7 Eylül 2024 güncel altın fiyatları kaç TL?

Görüşmede, özellikle dirençli şehirler ve enerji dönüşümü konularında işbirliklerinin geliştirilmesi vurgulandı. Ayrıca, Türkiye'deki KOBİ'lerin ve istihdamın desteklenmesine yönelik projelerin önemi de ele alındı.

Banga'nın Türkiye ziyareti, Dünya Bankası ile Türkiye arasındaki işbirliğinin güçlenmesine yönelik olumlu sinyaller verdi. Görüşmenin, Türkiye'nin ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Editör: Elif Erbay