Gazeteci Cüneyt Özdemir, Endonezya'nın Bali Adası'nda kaza geçirerek yaralanan ve özel bir hastanede tedavi gören Tuğcan Işık isimli Türk vatandaşının Endonezya'daki Türk Büyükelçiliği ile iletişime geçtiğini, ancak Büyükelçilikten 'bizim yapabileceğimiz çok bir şey yok' cevabını aldığını iddia etmişti. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın da işi yokuşa sürdüğünü öne süren Cüneyt Özdemir, yaralı kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun maddi desteğiyle Türkiye'ye getirildiğini öne sürmüştü. 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Özdemir'in o iddiasına yanıt verdi. "Biz sağlıkta gereğini yaparız" diyen Bakan Memişoğlu, olayı şöyle anlattı:

Bu arkadaşımız trafik kazası geçirmiş. Kaburgada birkaç tane kırığı var. Normal uçakla gelebilecek bir pozisyonda. Oradaki büyükelçimiz ve hastaneyle bizzat görüştükten sonra doktor hemşire kontrolünde normal uçakla gelinebileceğini ifade ettiler. 

Biz de bunun üzerine bunu planladık. Türk Hava Yollarına ve Büyükelçimize teşekkür ediyorum. Aldık, İstanbul Havalimanı'na getirdik.

Gerek yoksa o uçağın maliyetini 85 milyon ödüyor

"Sayın İmamoğlu devreye girmedi mi" sorusuna Memişoğlu, "onun girip girmediğine, biletini verip vermediğine karışmıyorum" şeklinde yanıt verdi.

MİT, PKK/KCK’nın sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından Halil Yiğit’i etkisiz hale getirdi MİT, PKK/KCK’nın sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından Halil Yiğit’i etkisiz hale getirdi

Memişoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Ben bir hastanın özel uçakla mı, helikopterle mi, normal uçakla mı gelip gelmeyeceğine hastanın kliniğine, doktoruna ve gereğine göre hareket ederiz. Türk vatandaşıysa Fizan'da olsa ben uçağı gönderir, aldırtırım Türk vatandaşını. Ben bu kadar güçlü bir devletim. Ama gerek yoksa o uçağın gidişinin maliyetini 85 milyon ödüyor. Ben onu düşünüyorum. Eğer Türk Hava Yolları'nın bir uçağı geliyorsa kendi uçağımız onu ücretsiz veya ücreti verilerek aldırırım. 

O hastamızı aldık. Türk Hava Yolları'yla geldi. Büyükelçimizin organizasyonuyla... Biz onu İstanbul Havalimanı'ndan aldık. Başakşehir'e yatırdık. Tedavisini yaptık. Dün de ben onu ziyaret ettim, reklamını yapmadan. Biz istekleri var mı diye sorduk. Bugün yarın taburcu edilecek. Hastalıkla ilgili gereğini yapıyoruz biz, diğerlerine karışmıyoruz.

 

Editör: Ercan Çankaya