Gündem

Bakan Kacır, BM Yüksek Temsilcisi Fatima ile görüştü

Bakan Kacır, Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Çıkışı Olmayan Gelişmekte Olan Ülkeler ve Gelişmekte Olan Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi Rabab Fatima ile önemli bir görüşme yaptı.

Abone Ol

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dijital teknolojilerin en az gelişmiş ülkelerde daha iyi bir gelecek inşa etme konusunda kritik bir rol oynayabileceğini vurguladı ve sanayi ile teknoloji alanında işbirliğini artırma konusundaki kararlılıklarını dile getirdi. Ayrıca, dünya genelinde 2,6 milyar insanın hala internete erişimi olmadığını belirterek, sürdürülebilir kalkınma için kapsayıcı adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankası’na ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, en az gelişmiş ülkelere destek verme taahhüdünü sürdürdüğünü belirtti.

ABD'li şirketleri yatırıma çağırdı

Öte yandan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) organizasyonunda, Citibank ev sahipliğinde ABD'li yüksek teknoloji şirketlerinin yöneticileri ve yatırımcılarla yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten Kacır, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan, ülke tarihimizin en büyük bütçeli teşvik paketi olan HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı'mızın detaylarını ve Türkiye'nin stratejik sektörlerdeki potansiyelini yatırımcılarla paylaştım. ABD'li şirketleri, Türkiye’nin gelişmiş AR-GE ve inovasyon ekosistemine dahil olmaya, HIT-30 Programı kapsamında belirlediğimiz yüksek teknoloji alanlarında ülkemize yatırım yapmaya davet ettim."