Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katıldı.

Bakan Fidan, toplantı öncesi Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından karşılandı.

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Fidan, "Brüksel’deki toplantı, AB ile ilişkilerimizin canlanması açısından önemli." dedi.

İşte FETÖ elebaşı Gülen'in son hali! İbretlik görüntü... İşte FETÖ elebaşı Gülen'in son hali! İbretlik görüntü...

Toplantıya Türkiye'nin çağırılmış olmasını "olumlubir gelişme" olarak niteleyen Fidan, şunları söyledi:

Fidan, şöyle devam etti:

"Bugün, AB’li meslektaşlarımın neredeyse tamamı, Türkiye’yle dış politika, güvenlik ve savunma politikaları başta olmak üzere tüm alanlarda yapısal ve düzenli diyalog ile istişarelerin sürdürülmesi gerektiğini vurguladılar. Rusya-Ukrayna, Gazze’deki savaş, Suriye, Irak, Orta Doğu, Afrika ve Güney Kafkasya konularında Türkiye’nin önemli bir rol oynadığını söylediler. Türkiye ile AB’nin daha yakın ve daha derin istişare yapmasının ve ortak politika oluşturmasının önemine değindiler."

Vize serbestisi ne aşamada?

Vize serbestisi konusuna değinen Bakan Fidan, yaşanan zorlukların çözümü için çlaışmaya devam ettiklerini vurgulayarak"Vize serbestisi sağlanana kadar vatandaşlarımızın Schengen vizesi başvuru sürecinde yaşadıkları zorlukların ve engellerin giderilmesi amacıyla çalışmaya devam ediyoruz. Çok girişli ve uzun süreli vizelerin yaygınlaştırılması için AB ve üye ülkelerle temaslarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kıbrıs sorunu 

Dışişleri Bakanı, "AB ile ilişkilerde Kıbrıs sorununun gündeme getirilmesine tepki göstererek “Kıbrıs sorunuyla Türkiye-AB ilişkileri arasında bir bağ kurulmasının sağlıklı bir yöntem olmadığını ve herhangi bir sonuç vermeyeceğini vurguladık." dedi.

Editör: Ömer Göyce