Fidan, Gazze'deki trajedinin altı aydır sürdüğünü ve İsrail'in devam eden bir soykırım davasıyla yüzleştiğini hatırlattı. Uluslararası Adalet Divanı'nın verdiği ara kararı da anımsattı. BM Güvenlik Konseyi'nin bile İsrail'e ateşkes çağrısı yaptığına dikkat çekti ve İsrail'in Ramazan ayında saldırılarına devam ettiğini belirtti.

İsmailağa Cemaati’nden Cübbeli Ahmet açıklaması İsmailağa Cemaati’nden Cübbeli Ahmet açıklaması

Fidan, Türkiye'nin olaylara sessiz kalmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Filistinli kardeşlerinin yanında yer aldığını vurguladı. Uluslararası toplumun ve İslam ülkelerinin ortak bir tutum alması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Fidan, Türkiye'nin Gazze'ye ulaştırdığı yardımların miktarına da değindi ve İsrail'in Türkiye'nin yardım girişimlerini engellemesini kınadı.

Türkiye'nin İsrail'e yönelik alacağı yeni tedbirleri duyuran Fidan, bu adımların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla birlikte hayata geçirileceğini ve ilgili kurumlar tarafından detaylarının paylaşılacağını belirtti. Fidan, İsrail'in ateşkes ilan etmesi ve Gazze'ye insani yardımların kesintisiz olarak ulaşmasına izin vermesine kadar bu tedbirlerin devam edeceğini vurguladı.