Gündem

Bakan duyurdu! O hesaplar hakkında inceleme

Devlet, bütün kurum ve kuruluşlarıyla orman yangınlarıyla mücadele ederken sosyal medyadaki provokasyon da yine kendini hissettirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Abone Ol

Yurdun çeşitli noktalarında peşi sıra çıkan orman yangınlarıyla mücadele ekiplerin tüm gayretleriyle devam ediyor. 

Sosyal medyadan ise provokatif paylaşım yapanlar, orman yangınlarına sahada verilen cansiparane mücadeleyi gölgeliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; bazı hesapların yangınlara ilişkin provokatif paylaşımlar yaptığının tespit edildiğini kaydetti. Yerlikaya, bu tür paylaşımlar yapan 20 hesap yöneticisi hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı. 

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;

"Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından yapılan çalışmalarda sosyal medya platformlarında bazı hesaplardan başta İzmir olmak üzere ülkemiz genelinde çıkan orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapıldığı görülmüştür.

"20 hesap yöneticisi hakkında işlem başlatıldı"

Bu tür paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi tespit edilmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğümüz koordinesinde; Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız ve Güvenlik Daire Başkanlığımız ile birlikte ilgili Emniyet Müdürlüklerimizin yaptığı çalışmalar sonucu provakatif paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır.

Orman yangınları gibi milletçe büyük üzüntü duyduğumuz ve devletimizin tüm kurumlarıyla mücadelesini sürdürdüğü bir konuda, halkımız arasına nifak tohumu ekmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Bu tür paylaşım yapanlar adalete teslim edilecektir”