Türkiye'nin sınırlarındaki gümrüklerde kaçakçılıkla mücadele kapsamında Ticaret Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatları için 930 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Bu alanda etkinliği artırmayı ve gümrük işlemlerini hızlandırmayı hedefleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, alım sürecine ilişkin bilgileri sosyal medya üzerinden paylaştı.

Bolat, adayların KPPS puan üstünlüğüne göre sözlü sınavla belirleneceğini belirtti. Ticaret Bakanlığı'nın kaçakçılıkla mücadelede etkinliğini artırmak amacıyla yapılan bu alımlar kapsamında, 602 sözleşmeli personel merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilecek.

Ticaret Bakanlığı'nın hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen Bolat, bu kapsamda 88'i koruma ve güvenlik görevlisi, 240'ı idari destek personeli olmak üzere toplamda 602 personelin alım sürecini başlattıklarını belirtti. Ayrıca, aynı dönemde KPSS puan üstünlüğüne göre seçilecek 88 koruma ve güvenlik görevlisi ile 240 idari destek personeliyle birlikte, Bakanlık bünyesindeki hizmetlerin daha etkili bir şekilde yürütüleceğini vurguladı.