Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün grup toplantısında yaptığı açıklamalar gündeme oturdu.

Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında elebaşı Öcalan'ın İmralı'dan gelip DEM'in grup toplantısında PKK'nın lağvedildiğini açıklamasını istemişti.

Bahçeli'nin bu çıkışının ardından destek veren açıklamalarda oldu, sert tepki gösterenlerde oldu.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da bugünkü partisinin grup toplantısında eline urgan alıp Bahçeli'ye tepki göstermiş, "Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz. Bu büyük milletin geleceğini katlettiniz. Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as." ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli ‘o ipi’ odasına asacak

Dervişoğlu'nun bu tepkisine Bahçeli'den yanıt gecikmedi. MHP Lideri, Dervişoğlu'nun grup toplantısında salladığı urganı İyi Parti'den istetti. Devlet Bahçeli, alacakları urganı kendi makam odasına asacağını belirtti.

Özgür Özel: Geri adım olmaması lazım Özgür Özel: Geri adım olmaması lazım

Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun grup toplantısında ip atmasını “şov” olarak değerlendirdi. Karakaya, Devlet Bahçeli’nin odasına asmak için atılan ipi istetmesine ise “Sayın Liderimiz, Dervişoğlu’na güzel karşılık verdi.” dedi.

Editör: Yasin Paşalı