Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayın yapan günlük gazete The National, yeni Hamas lideri Sinvar'ın, sürpriz atamanın ardından sesli ve yazılı mesajlar aracılığıyla Mısır'a tutumunu belirttiği bir mesaj yolladığını duyurdu. 

Rusya Zaporijya bölgesine saldırı düzenledi Rusya Zaporijya bölgesine saldırı düzenledi

Sinvar'dan Mısır'a mesaj iddiası

Abu Dabi merkezli The National’da yer alan habere göre, Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar, Gazze'de ateşkes anlaşmasını engelleyen noktalar konusunda tavizsiz bir duruş sergileyeceğini Mısırlı arabuluculara ilettiğini söyledi .
Ateşkes görüşmelerini yürüten arabuluculara yakın kaynaklar The National’a, Sinvar'ın seçilmesinin siyasi ve askeri kanatları etkili bir şekilde birleştirmesini beklediklerini belirtirken Gazze'deki savaşı sürdürme konusundaki sert tutumu nedeniyle atanmasının zaten gergin olan müzakereleri sekteye uğratabileceğini söyledi.

Sinvar'ın "uzlaşma" şartları

Sinvar'ın Mısırlı arabuluculara ilettiği mesajlara ilişkin bilgi veren kaynakların iddiasına göre, İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmesi ve savaşı sona erdirecek ateşkes anlaşmasının bir parçası olarak üst düzey Filistinli tutukluların serbest bırakılması gibi koşullar içeren kesin mesajını ilettiğini aktardı.
Sinvar'ın Mısırlılara "ertesi gün" planlarına ilişkin de, Filistin Yönetimi'nin savaştan sonra Gazze'nin kontrolünü ele geçirmesini "uzlaşmaz bir şekilde" karşı olduğunu söyleyen kaynaklar ayrıca başkanlık seçimleri yapılana kadar güvenliği sağlamak amacıyla Gazze'ye çokuluslu bir güç konuşlandırılmasını reddettiğini de açıkça belirttiği öne sürüldü.
The National’a bilgi veren kaynaklardan biri, "Yahya Sinvar için Filistinli tutukluların serbest bırakılması önceliklerinin başında geliyor" dedi. Kaynak, " Mervan Bergusi ve Ahmet Saadat'ın serbest bırakılmasını istiyor ve bundan taviz vermeyecek" dedi. 
Hamas liderinin mesajlarını sesli ve yazılı olarak Halil El Hayye aracılığıyla ilettiğini söyledi. 

Editör: Burçin Çelikkol