Erdoğan'dan 'Filistin' mesajı Erdoğan'dan 'Filistin' mesajı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sükunetiyle bilinen İstanbul'un Adalar ilçesinde devam eden minibüs protestolarına dair yaptığı açıklamada, Adalar'da toplu ulaşımın zorunlu olduğunu vurguladı. İmamoğlu, "Adalar'da nüfusun toplu ulaşımını sağlamak zorundayız" dedi.

"Adalar Toplu Taşımasız Olmaz"

İlçede toplu ulaşımı güvenli bir şekilde sağlamanın belediyenin zorunlu vazifesi olduğunu ifade eden İmamoğlu, şunları söyledi:

"Adalar halkının ya da orada bir kısım vatandaşımızın tepkisini elbette duyuyorum ve bunu hissediyorum ve anlıyorum. Adalar toplu taşımasız olmaz. Adalar'ın neredeyse yüzde 70 küsürü orta yaş ve orta yaş üstü insanlardan oluşuyor. Hastaneye erişim, sağlık kurumlarına, kamu kuruluşlarına erişim gibi bazı mecburiyetler var. Ayrıca tatil günlerinde nüfusu altmış bini aşan, Adalar'a giden misafirimiz var."

Protestocular, Adalar'daki yeni tip elektrikli minibüslerin, ilçenin dokusuna aykırı olduğunu belirterek karşı çıkıyor. Faytonlardan sonra kullanılmaya başlanan küçük tipteki araçlarla devam edilmesini istiyor.

"M Tipi Araçlar Çevreye Duyarlı ve Güvenli"

İmamoğlu, eski araçların Cumhurbaşkanlığı'ndan alınan geçici izinle kullanıldığını ve bu sürenin dolduğunu belirtti. İmamoğlu, "Toplu taşımada tanımlı araçlar var. Bu toplu taşımada tanımlı araçlar dışında siz bir aracı lisanslayamıyorsunuz ya da ruhsatlandıramıyorsunuz. M tipi araç dediğimiz ama çevreye duyarlı, elektrikle çalışan, sessiz ve güvenlik koşullarını sağlayan ve lisanslanabilen tek araç tipi buydu. Şu anda bizim orada kullanımına geçtiğimiz M tipi araçlar, Roma'da, Floransa'da bazı tarihi şehirlerde kullanılan araçlardır." dedi.

"Daha Farklı Bir Sistem Üzerinde Çalışıyoruz"

İBB Başkanı İmamoğlu, Adalar'da toplu ulaşımın devam etmesinin öncelik olduğunu vurgulayarak, daha farklı bir dizaynla, daha farklı bir sistemle lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda AR-GE çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Editör: Elif Erbay