Batı Şeria'da İsrailli yerleşimlerin genişletilmesine karşı düzenlenen protestoda İşgalci İsrail güçleri gösteriye katılan 26 yaşındaki Türk asıllı Ayşenur Ezgi Eygi’yi hedef alarak öldürmüştü. 

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesini taşıyan uçak Bakü'den İstanbul'a geldi. Ayşenur için İstanbul Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Doç. Dr. M. İlker Haktankaçmaz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Selahattin Bilgen katıldı.

Ayşenur'un tabutu cenaze aracından askerler tarafından alınarak alana getirildi. Törende İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş dua etti. Törenin ardından İstanbul Valisi Davut Gül de tabutu omuzlayarak taşıdı.

Ayşenur'un cenazesi İzmir'e gönderilmek üzere uçağa götürüldü. Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi uçakla İzmir'e oradan da toprağa verilmek üzere memleketi Aydın'ın Didim ilçesine gönderilecek.

Filistin’de yapılan otopsi raporu ortaya çıktı

Öte yandan, Filistin Adli Tıp Kurumu’nun Eygi için hazırladığı otopsi raporu da ortaya çıktı. Raporda, İsrail askerinin attığı kurşunun Eygi’nin başını hedef aldığı, “neredeyse düz bir çizgide soldan sağa doğru isabet ettiği” belirtildi. Anadolu Ajansı’nın ulaştığı otopsi raporunda, “ateşli silahla vurulma kaynaklı beyinde parçalanma, kanama ve ödem bulunduğu” belirtildi. 

Raporda, "Merminin kafatası boşluğu içindeki yolu neredeyse düz bir çizgide soldan sağa doğru olmuştur." ifadesi kullanıldı. 6 Eylül 2024 tarihinde Rafidya Devlet Hastanesi’ne getirildiğinde Eygi’nin yaşam belirtisi göstermediği vurgulanan raporda şöyle deniliyor: “Kalbi durmuş, göz bebekleri genişlemiş ve hareketsizdi. Yapılan inceleme sonucu, merminin Eygi'nin sol kulak kepçesinin arkasından girdiği ve çıkmadığı, merminin girdiği yerden Eygi'nin beyninden parçaların fırladığı belirlendi. Mermi parçaları beyinde bulunmuştur. Eygi'ye sıkılan mermi kafatasına girdikten sonra parçalandığı ve beyin dokusunda yayıldığı anlaşılmıştır. Kafası hariç, vücudunda başka bir yaraya rastlanmamıştır”.

Yılmaz Tunç Denizli'de konuştu

Denizli’de AK Parti Türkiye Buluşmaları toplantısına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ayşenur Ezgi Eygi’nin dosyası hakkında konuştu.

Dünyadaki adaleti ve hakkı savunmaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Tunç, 7 Ekim’den günümüze kadar Gazze’de bir soykırım yaşandığını hatırlattı.

Bakan Tunç şunları ifade etti:

 “Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimiz İsrailli terörist askerlerce şehit edildi. Onun hakkını hukukunu koruyacağız. Hemen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız iç hukuktan kaynaklana n soruşturma yetkisini kullandı ve soruşturma başlattı. Elimizde deliller, görüntüler var. O saldırganların kendi ülkemizde de yargılanması ve uluslararası alanda yakalanması için soruşturmamızı başlattık. Uluslararası hukukta da Ayşenur’un hakkını savunacağız. Uluslararası Ceza Mahkemesine, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyine ve Uluslararası Adalet Divanına Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin dosyasını tüm delilleriyle beraber ibraz edeceğiz ve sonuna kadar onun haklarını savunacağız. Bir kez daha ailesine, milletimize başsağlığı diliyorum. Yarın inşallah onun cenaze merasiminde olacağız, dualar edeceğiz ve ailesine başsağlığı dileyeceğiz. Temennimiz bir an önce orada akan kanın durdurulması. Türkiye olarak da Uluslararası Adalet Divanına katılma dilekçemizi verdik. Uluslararası Ceza Mahkemesinde de sivil toplum kuruluşlarımız, o teröristlerin, Netanyahu başta olmak üzere bunların yargılanmasıyla ilgili çalışmaları biz Türkiye olarak sonuna kadar takip edeceğiz”

Narin üçlü çarpık ilişkiyi gördüğü için ahırda öldürüldü! Narin üçlü çarpık ilişkiyi gördüğü için ahırda öldürüldü!
Editör: Uğur Kaçar