Türkiye seçime kitlenmişken hayat da devam ediyor.Verdiği kararlarla özellikle iktidar tarafından eleştirilen Anayasa Mahkemesi ise gündemden bir şekilde düşmüyor. 15 üyesi olan AYM'de mevcut başkan Zühtü Arslan'ın görev süresi 17 Nisan'da doluyor. Görev süresi dolan sadece Arslan değil. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri iken AYM üyeliğine atanan Emin Kuz'un da görev süresi doluyor. İki üyeyi de dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül atamıştı.

AYM Başkanı kim olacak?

Gazeteci Seyhan Avşar, bugün köşesinde bazı iddiaları açıkladı. 

İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanacak bu isimlerin biri hukuk fakültesi mezunu diğeri de yüksek bürokrasiden olması gerekiyor. Erdoğan'ın yüksek bürokrasiden atayacağı isimler arasında Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kratlı ve HSK daire başkanlarının adı geçerken Kıratlı ismi ön plana çıkıyor.

Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala son yolculuğuna uğurlandı Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala son yolculuğuna uğurlandı

İrfan Fidan hazırlanıyor iddiası

Atamalar öncesinde AYM, başkanlık seçimi yapacak. Avşar'ın iddiasına göre eski İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan, AYM başkanlık yarışı için çalışmalara başladı. Fidan önceki seçimde 5 üyenin oyunu almış ve seçimi kaybetmişti.