Giray Altınok baba oldu! Ünlü çiftten mutlu haber: Minik Emir aramıza katıldı Giray Altınok baba oldu! Ünlü çiftten mutlu haber: Minik Emir aramıza katıldı

Demet Akalın’ın yorumladığı ve 2012 yılında müzik listelerinde zirveye yerleşen Türkan şarkısının hikayesi hakkında konuşan Çelik, şarkıyı Özcan Deniz’in okuması için çok çaba sarf ettiğini belirtti. Ünlü sanatçı, “Kafamda Özcan’ı, omzuna ceketini atmış Galatalı bir adam olarak canlandırıyordum. Şarkının onun sesiyle farklı bir ruh kazanacağını düşündüm, ama maalesef istemedi” dedi. Çelik, Deniz’in o dönemde kendisinden iki ya da üç şarkı aldığını ancak Türkan için ısrarlı tekliflerine rağmen olumsuz yanıt aldığını paylaştı.

“Demet’in kısmetiymiş”

Çelik, Türkan şarkısının sonunda Demet Akalın’a gitmesinin kader olduğunu ifade ederek, “Sonrasında Özcan pişman oldu ama bu şarkı Demet’in kısmetiymiş, ona gitti. Her şey olması gerektiği gibi oldu” şeklinde konuştu. Demet Akalın’ın yorumladığı Türkan, uzun süre listelerde üst sıralarda yer almış ve müzikseverlerin favori şarkılarından biri haline gelmişti.

Filmlerden ilham aldı

Ayla Çelik, daha önce de şarkının ilham kaynağını anlatmıştı. Çelik, bir Türkan Şoray filmi izlerken şarkının sözlerinin aklına geldiğini belirterek, "Filme o kadar kaptırmışım ki, bir sahnede karakterin öpüşmeye direndiği anı görünce, ‘Öptürmüyor ki’ diye düşündüm ve kendi hayatımdan izler ekleyerek Türkan’ı yazmaya başladım” demişti.

Editör: Elif Erbay