Denizlerde av yasağının bitmesiyle beraber balık tezgâhları dolmaya başladı. Palamutdan sonra hamsi de balıkçıları yüzünü güldürdü.

Yalova Termal’in zamana meydan okuyan “Çiçek Takvimi” 70 yılı aşkın geleneği yaşatıyor Yalova Termal’in zamana meydan okuyan “Çiçek Takvimi” 70 yılı aşkın geleneği yaşatıyor

Yıllar sonra ilk kez hamsinin bu kadar erken zamanda tezgâhlarda yerini aldı. Balıkçılar bu sezondan oldukça umutlular. Trabzon Balık Halinde hamsinin kilosu 200-250 TL arasında satılmaya başlandı.

Balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu şöyle konuştu:

 “Bu sene palamudun bol olduğu dönemde ilk kez hamsi geldi. Hamsi Sinop'tan geliyor. Genelde küçük balıkçıların ağlarına takılan hamsi. İlk kez bu kadar erken geldi. Uzun yıllardır ilk kez palamutla birlikte hamsi gelmiş oldu. Fiyatı 200 TL. Genelde palamut bol olduğu zaman hamsi az olur. Hamsinin devam edip etmeyeceği konusunda şu an bir şey söylemek çok zor.”

Başka bir balıkçı esnaf olan Ahmet Çoğalmış ise şunları dedi:

 “Hamsi ilk kez bu kadar erken geldi. Bu sene palamudun bolluğu var. İnşallah hamsi de bu bolluğu yaşayacağız. Genelde önceki yıllarda bu kadar erken görünmezdi.’’

Editör: Uğur Kaçar