Ataol Behramoğlu sosyal medyada küfürlü bir tartışma yaşadı. Profil fotoğrafı Ömer Halisdemir olan hesaba 'fotoğraftaki pislik sen misin' diye karşılık verince tartışma büyüdü. Ataol Behramoğlu’na sosyal medyada ‘Ömer Halisdemir’e hakaret etti’ denilerek tepki yağdı. Konu üzerine Ataol Behramoğlu ise küfürleşerek tartıştığı bir hesabın profilindeki fotoğrafın Ömer Halisdemir’e ait olduğunu bilmeden tartıştığı kişiyi kastederek ‘fotoğraftaki pislik sen misin’ yazdığını ifade eden bir paylaşımda bulundu.

Mabel Matiz'in nostaljik paylaşımı Mabel Matiz'in nostaljik paylaşımı

Ataol Behramoğlu ‘’Ömer Hasdemir’e ben ne zaman, nasıl Hakaret etmişim, Şimdi anlıyorum. Fotoğrafı kastediyorsunuz. Ben onun Ömer Hasdemir olduğunu nereden bileyim, Bana hakaret eden pisliğin askerlik fotoğrafı filan sandım. Hasdemir’in aziz hatırasından elbette özür dilerim.’’ metnini sosyal medyasından yayınladı. Metinde Ömer Halisdemir’in soyadının yanlış yazılması ikinci bir tepkiye neden olurken, Behramoğlu’na destek verenler de oldu.

Behramoğlu tepkilerin sürmesinin ardından paylaşımlarına devam ederek ‘’Kimsenin annesine hakaret etmek aklımdan geçmez. Gıyabında özür dilerim. Yaptığım şey bir alçağın ağır hakaretine anlayacağa dilde cevap vermekti. Söz konusu şahsın hesabındaki küçük karedeki fotoğrafı ben onun kendi fotoğrafı sandım’’ ifadelerini kullandı.

‘’Deli miyim, bir şehide üstelik fotoğrafı üzerinden niye hakaret edeyim’’ diyen Behramoğlu sosyal medyaya uzun süre artık bakmayacağını ve avukatlarının yaşanan durumun takipçisi olacağını belirtti.

Editör: Uğur Kaçar