Aralık ayı içerisinde çıkan karara göre 2023 yılında asgari ücret  son zamla net 8 bin 506 lira oldu. 455 dolar tutarındaki bu zamdan sonra işveren asgari ücret desteği 100 liradan 250 liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmasının görüşüldüğü vurgulanmıştı.

YENİ ASGARİ ÜCRET ARTIŞI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı için asgari ücreti açıkladıktan sonra yaptığı açıklamalarda yıl içinde asgari ücrete yeniden zam yapılacağını da vurgulamıştı. Temmuz ayında beklenen ara zam nedeniyle heyetin Haziran ayı içerisinde bir araya geleceği düşünülüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete ara zam yapmak için toplantı hazırlığına başlayacak. Yeni asgari ücret tabanına ilişkin kriterlerin belirleneceği toplantının tarihi henüz belirlenmedi. Komisyonun yeni asgari ücreti belirlemek için bir araya gelmesi bekleniyor.

YENİ ASGARİ ÜCRET ZAM MİKTARI KAÇ ORANINDA ARTACAK?

Uzmanlar yeni asgari ücret zammı ile ilgili beklentilerini açıkladı. Ekonomi uzmanları, yeni enflasyon rakamlarının 5 Haziran'da alım gücü tabanının 500 dolar olarak belirlenerek açıklanacağını tahmin ediyor. Yüzde 30 zam gerçekleşmesi halinde net maaşın 11.058 lira, brüt maaşın ise 13.010 lira olacağı kaydedildi.